Kérdése van? Hívjon minket! +36705811020

Glucoheal Fit étrend-kiegészítő
Glucoheal Fit étrend-kiegészítő
8 990 Ft

Glucoheal Fit étrend-kiegészítő

Glucoheal Fit étrend-kiegészítő termékünk elsősorban az egészséges életmód kiegészítésére készült azoknak, akik szeretnének hozzáadni az egészséges élethez. Jó hatású azoknak, akik inzulinrezisztenciával, ill. 2-es típusú cukorbetegséggel élnek és szeretnék jobbá tenni életüket.

Raktáron
8 990 Ft
Részletek

A hatóanyagok:

Berberin 

A berberine egy olyan hatóanyag, mely többféle gyógynövényben is megtalálható (pl. Borbolyafélék , kínai aranyfonál)  . A kínai gyógyászatban több ezer éves múltra tekint vissza, többféle állapotban nyújt segítséget mint pl. cukorbetegség , inzulinrezisztencia, elhízás, gyulladások, melyet ma már több tanulmánnyal is alátámasztottak.

A berberin egy alkaloid, sárga színű vegyület, korábban festékként is használták.

Csökkenti az inzulinrezisztenciát, hatására hatékonyabban hat a sejtekre az inzulin, mivel az inzulinérzékenységet növeli. Hozzájárulhat az egészséges vércukor anyagcseréhez. Számos tanulmány kimutatta, hogy csökkenti a vércukorszintet 2-típusú cukorbetegségben.

Más tanulmány szerint legalább annyira hatékony mint a Metformin nevű gyógyszer , melyet vércukor beállításra használnak cukorbetegségben. Nagyon jól működik életmód módosításokkal, pozitív hatása jól összeadódik más vércukorcsökkentő gyógyszerekkel.

PCO-ban (policysztás ovárium szindrómában) is ígéretes lehet egy tanulmány szerint.  A PCO Nőkben kialakuló inzulinrezisztenciával és egyéb hormon eltérésekkel járó komplex állapot.

Hozzájárulhat az egészséges testsúly fenntartásához.

Két tanulmány kimutatta, hogy a berberin jelentős súlycsökkenést okozhat, miközben mindenféle egyéb egészségügyi jelzőt egyszerre javít. Egy 12 hétig tartó, túlsúlyos embereken történt vizsgálatban 3x500 mg Berberin átlagosan 5 kg súlycsökkenést és 3,6%-os testzsírcsökkenést okozott.

Legfőbb hatása, hogy aktivál egy enzimet (AMP aktivált protein –kináz), melynek fontos szerepe van az anyagcsere szabályozásban és az egész szervezetben megtalálható.

A bélben található hasznos baktériumoknak a számát növeli, melyek nagyban felelősek a bélrendszer és az immunrendszer egészségéért.

Többféleképpen hat az anyagcserére molekuláris szinten.

Növeli a glikolízist, segítve a szervezetet a sejtekben lévő cukrok lebontását. Csökkenti a glükóztermelést a májban (glükoneogenezis). Lassítja a szénhidrátok lebomlását a bélben. 

Csökkenti a koleszterin- és trigliceridszintet, miközben növeli a HDL („jó”) koleszterinszintet és ezáltal is a berberin csökkentheti a szívbetegségek kockázatát.

Javítja a szív egészségét. Azt is kimutatták, hogy az apolipoprotein B szintet 13-15%-kal csökkenti (ez egy koleszterin-szállító fehérje és szintje összefügg a kardiovaszkuláris betegségek kockázatával, magasabb szint, magasabb kockázatot mutat), valamint gátolja a PCSK9 nevű enzimet , ezáltal több LDL koleszterin lesz eltávolítva a véráramból, mely részben felelős az érelmeszesedésért.

 

Alfa liponsav

Minden emberi sejtben megtalálható szerves vegyület. Az élesztő, a máj, a spenót, a brokkoli és a burgonya jó alfa-liponsavforrások.

Erőteljes antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, védi a sejteket a károsodásoktól, segíti az E- és C- vitaminszint helyreállítását. Valamint minden sejtben megtalálható enzimek fontos alkotóeleme, melyek a sejtekben zajló energiatermelésért felelősek és a szénhidrátok lebontásáért.

Kimutatták, hogy csökkenti az inzulinrezisztenciát, javítja a vércukorszint-szabályozást, enyhíti az idegkárosodás tüneteit és csökkenti a diabéteszes retinopathia kockázatát.

Javíthatja a neuronok állapotát cukorbetegségben, javítja az idegek működését. 

Cukorbetegségben csökkenti a diabeteses Neuropathiát (idegfájdalom) Napi 600-1800 mg alfa-liponsav elfogyasztása javítja a cukorbetegségben szenvedők lábainak és karjainak égését, fájdalmát és zsibbadását. A tünetek javulása 3-5 hetes kezelést vehet igénybe.  

Az alfa liponsav egyaránt oldódik zsírban és vízben is , átjut a vér-agy gáton és a központi idegrendszerben is kifejti jótékony hatását

Hiperlipidémiában (magas vérzsírtartalom a szervezetben) is hasznos lehet, legalább 4 évig történő szedése csökkenti a koleszterinszintet.

Egyes tanulmányok szerint csökkentheti a testsúlyt elhízott felnőtteknél. 

 

Elhízásnál a kutatások azt mutatják, hogy az alfa-liponsav több hónapig tartó szedése enyhén csökkentheti a testsúlyt a túlsúlyos felnőtteknél. Egyes kutatások azt is kimutatták, hogy az alfa-liponsav javítja a testsúlyt a túlsúlyos gyermekeknél.



Fahéj

 

A fahéj nagyon kedvezően hat a szervezetünkben zajló folyamatokra. 

Kiváló antioxidáns, antidiabetikus, gyulladáscsökkentő hatása van.

Elsősorban fűszernövényként használják, Kr. e. 2000 óta az ókori Egyiptomban kezdték használni orvosságként is. A középkorban is használták köhögésre, ízületi gyulladásra, torokfájásra. 

A fahéj jellegzetes illatát és ízét a kéregben található fahéj-aldehid vegyületeknek köszönheti.

Két fő fajtája a ceyloni fahéj, mely Sri Lankáról, a Cassia fahéj pedig Dél-Kínából származik. A ceyloni fahéj drágább és jobb minőségű.

Számos egészségügyi előnnyel rendelkezik kutatások alapján. Jó hatása lehet cukorbetegségre, csökkentheti a vércukorszintet. Csökkenti a vércukorszint ingadozást, emiatt jó hatású inzulinrezisztenciában is. Egy tanulmányban csökkentette cukorbetegeknél a vérzsírszintet.

Magas polifenoltartalma van ,mely a szervezetben antioxidáns hatású, segít megvédeni a szervezetet a gyulladásoktól , betegségektől. Kutatók 26 fűszernövényt vizsgáltak meg és arányaiban a fahéj tartalmazza a legtöbb antioxidánst (a szegfűszeg után).

Fogkrémekben is használják, mert csökkentik a foglepedékben felszaporodó baktériumok szaporodását.

Prebiotikus hatású, mely azt jelenti, hogy a bélrendszerben elősegíti a hasznos baktériumok növekedését és a patogén baktériumok számát visszaszorítja. 

Egy állatkísérlet szerint ígéretes lehet a fahéj szklerózis multiplex kezelésében, ahol gyulladáscsökkentő hatása volt az idegrendszer egyes területeire. Egyes állatkísérletekben a fahéj segíthet az Alzheimer kór megelőzésében is

Kumarintartalma miatt, mérsékelten kell fogyasztani, nagy dózis esetén májkárosító lehet. Vérhigító szedése esetén fogyasztása nem javasolt.

Nem érdemes nagy dózisban fogyasztani, viszont jótékony egészségügyi hatásai miatt hozzájárulhat a vércukorszint ingadozás csökkentéséhez, az egészséges életmódhoz, jótékony hatású az emésztőrendszerre, gyulladáscsökkentő hatású.

 

Króm

 

A Króm egy nélkülözhetetlen nyomelem. Nagyon kis mennyiségben szükséges az emberi szervezetnek, a szervezetünk nem tudja előállítani. Mindenütt megtalálható. 

A leggyakrabban előforduló két formája a háromértékű króm (Cr3+) , mely az élelmiszerekben található és a hatértékű króm(Cr6+) , mely toxikus forma és az ipar használja fel. Számunkra a háromértékű forma szükséges.

Nagyon csekély mértékben szívódik fel, C-vitamin segíti a felszívódást.

A króm legfontosabb szerepe a vércukorszint szabályozása. Kutatások szerint a sejtmembránban elősegíti az inzulin felvételét, ezáltal fokozza az inzulinműködést. Növeli az inzulinreceptorok számát és segíti az inzulin hormon erősebb kapcsolódását a receptorhoz.

Más kutatások szerint az alacsonyabb inzulinérzékenységű emberekre jobb jobban reagáltak a króm tartalmú táplálék-kiegészítőkre. Bár korlátozott tanulmányok állnak rendelkezésre, de egyes tanulmányok szerint csökkent az éhséget és az édesség utáni sóvárgást. Nincs bizonyíték azonban arra, hogy önmagában testsúlycsökkentő hatása lenne.

 

Az öregedés során csökken a króm mennyisége a szervezetben, mely miatt a vércukor-szabályozás zavart szenvedhet, ezért fontos hogy elegendő mennyiséget fogyasszunk belőle. 

A króm legjobb formája a sörélesztő, de nagyobb mennyiségben tartalmaznak teljes kiőrlésű gabonamagok, hús, tejtermékek, gyümölcsök.

Adatok
Cikkszám:
DRS01