Hatása a vércukorra
A Glucoheal Fit hatása a vércukorra
Étrendünkben fontos szerepe van az elfogyasztott szénhidrátok mennyiségének és minőségének. Ételeink felelőtlen megválasztása kritikus élettani folyamatokhoz vezethet.
Inzulinrezisztencia esetén a sejteknek folyamatosan magasabb inzulinra van szükségük, ahhoz hogy a vérből a glükózt felvegyék. A sejtek több okból érzéketlenné válnak az inzulinra. Ez az állapot sok évig fennmaradhat észrevétlenül, míg végül a hasnyálmirigy béta sejtjei kimerülnek és nem termelnek elég inzulint.
2-es típusú cukorbetegség esetén – a hasnyálmirigy béta sejtjei nem termelnek elegendő inzulint már- a sejtek nem tudják elegendő mennyiségben felvenni a glükózt a vérből. A sejtjek éheznek, a felesleges cukrok viszont tovább keringenek a vérben. Az erek és emiatt a szervek, a magas vércukorszint miatt károsodnak.
A Glucoheal Fit négy összetevője a fahéj, a berberin, a króm és az alfa-liponsav hatásos kombinációt alkot a normál vércukorszint fenntartására.
Az összetevők önmagukban is segítik szervezetünk sejtjeinek cukorfelvételét, együtt azonban még eredményesebbek.
Fontos szerepet tölt be a fehérje-, zsír- és szénhidrát anyagcsere egészséges működésében.
Támogatja a sejtek vércukor szabályozását, lassítja a szénhidrátok lebontását.
Hatékonyan szabályozza a vércukorszintet a sejten belüli cukrok lebontásával.
Serkenti a vérkeringést, így mérsékelhető a lábak és karok zsibbadása.
A berberin, egy a növények kivonatából nyert alkaloid és a szénhidrát- és lipidanyagcserére van kimagaslóan jótékony hatással. Lassítja a szénhidrátok lebontását és csökkenheti a sejtek inzulinrezisztenciáját.
A fahéjban található aktív anyag, a kumarin segíthet javítani az inzulin választ és eljuttatni a cukrokat a sejtekbe.
Mindkét összetevő csökkenheti a szénhidrátok felszívódását.
A króm egy olyan nyomelem, amely szintén fontos szerepet játszik a vércukorszint szabályozásában elősegítve az inzulin hatékonyabb felhasználását a sejtekben.
Az alfa-liponsav egy antioxidáns vegyület, mely átjut a vér-agy gáton és ami képes növelni a glükóz felvételét és így javíthatja az inzulinérzékenységet.