Segítünk az inzulinrezisztenciában és a cukorbetegségben szenvedőknek!

Blog

Szervezetünknek számos élettani folyamatban van rá szüksége. Kutatások szerint számos krónikus betegség a telomerek megrövidülésére vezethető vissza. Az alfa-liponsav képes stimulálni a telomerázt, azt az enzimet, amely a telomereket meghosszabbítja.

A fahéj az ókori világ egyik legelső és nagyra becsült fűszere, amelyet már Kr.e. 2000 évvel is használtak ételek ízesítésére és kedvező tulajdonságai miatt gyógyításra egyaránt.

Az ókori kínai írások és a Biblia is említést tesz róla. A kínaiak láz és megfázás kezelésére, valamint emésztési panaszok esetén alkalmazták.  

Hogyan segít a berberin? Számos természetes növényi hatóanyagról ismert, hogy eredményesen képes befolyásolni a vércukorszintet– így akár az inzulinrezisztenciát. A hatóanyagok felfedezése nem kizárólag a modernkori kutatások és kísérletek eredménye.

 

Hogyan járul hozzá a króm az egészségünkhöz? A króm biológiai jelentőségére az 1950-es években derült fény. Egy olyan nélkülözhetetlen nyomelemről beszélünk, amelyre a szervezetünknek ugyan kis mennyiségben van csak szüksége, azonban saját maga nem képes előállítani.

Sok igazság van abban, hogy a betegségeink kialakulásában mi magunk nem csak tétlen áldozatok vagyunk. Saját döntéseink és választásaink adnak keretet egészségünk minőségének megőrzésében vagy éppen annak károsításában. Odafigyeléssel és tudatosan alapvetően formálhatjuk testünk és egészségünk jövőjét.